[home] 

KDE-SIG

Wat is KDE?

KDE is een krachtige grafische gebruikersomgeving voor Unix-werkstations, uitgegeven onder een Open Source-licentie. Het combineert gebruiksgemak, moderne functionaliteit en een uitstekend grafisch design met de technologische superioriteit van het Unix-besturingssysteem.

KDE is een internetproject en is open in elke zin van het woord. De ontwikkeling vindt geheel plaats op het internet en wordt besproken in onze discussiegroepen en USENET-nieuwsgroepen, en op onze IRC-kanalen.

Meer informatie ...
 Wat is KDE?
 Geschiedenis van KDE?

Doelstellingen KDE-SIG

Sinds enige tijd proberen we als SIG de KDE-desktop actief onder de aandacht te brengen vanuit de visie om KDE een begrip in Nederland te maken. Hierbij willen we de volgende doelen bereiken:

Wie zijn wij?

Wij zijn een groep mensen die meewerken aan het succes van deze desktopomgeving voor *NIX-achtige systemen binnen bedrijf, onderwijs of als hobby. De SIG bestaat uit mensen van allerlei pluimage, van kok tot student, van hobbyist tot professionele programmeur en in alle leeftijden. De groep Nederlandssprekende KDE-gebuikers vervullen allerlei taken binnen het project, zoals: het ontwikkelen van software, het schrijven documentatie en het vertegenwoordigen van KDE.

Bijeenkomsten

We houden regelmatig bijeenkomsten in Nederland. Van deze bijeenkomsten schrijven we impressies en maken we aantekeningen van besproken onderwerpen. Meer informatie over onze bijeenkomsten en evenementen waar we aanwezig zullen zijn vind je in onze agenda.

Aangezien we als SIG het belangrijk vinden om te rapporteren waarover we gesproken hebben vind je hieronder een opsomming van alle aantekeningen van de afgelopen bijeenkomsten:

Contact opnemen

Algemeen
Je kunt ons bereiken via het algemene e-mailadres info@kde.nl. Heb je iemand specifiek binnen het project nodig kijk dan eens op onze contactpagina.

Mailinglijst
We hebben een mailinglijst waar je je vragen op kwijt kunt met betrekking tot vertaling van KDE of het KDE-project zelf.

Perscontact
Tevens hebben we een centraal aanspreekpunt die alle communicatie en promotie regelt voor het project in de vorm van Fabrice Mous.